Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zilver op laatste Olympische race van Ireen Wüst

GANGNEUNG – Ireen Wüst heeft afgelopen woensdag haar laatste race op de Olympische Spelen geschaatst. In de 3000 meter voor ploegen ging het Nederlandse team er met de zilveren medaille vandoor.

De Nederlandse ploeg die naast Ireen Wüst ook bestaat uit Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en Lotte van Beek, weet in de halve finale vrij makkelijk te winnen van Amerika. In de finale moet het worden opgenomen tegen Japan.

De Japanse schaatssters hadden eerder op het toernooi al individueel twee keer zilver en één keer brons gewonnen, een lastige opgave dus voor de Nederlandse dames.

Al vroeg in de wedstrijd wordt duidelijk dat Japan sterker is. Na drie rondes voorsprong voor Japan komt daar ineens Nederland. Door twee rondes de voorsprong te pakken lijkt de Nederlandse ploeg op weg naar een gouden plak, maar na even aanzetten is het duidelijk dat Japan sterker is en ook op de 3000 meter een medaille weet te winnen.

Na de race werd dus duidelijk dat Ireen Wüst afscheid van de Olympische Spelen neemt met een zilveren medaille en een recordscore van elf gewonnen medailles op alle Olympische Spelen bij elkaar.

Omroep Tilburg