Willem II zonder St. Jago en Verreth tegen Jong AZ, Meerveld twijfelgeval

Juichen na een doelpunt tegen ADO Den Haag (foto: Geert van Erven)

Willem II speelt vrijdagavond in eigen huis tegen Jong AZ. De ploeg van Peter Maes wil de zure nasmaak van het gelijkspel tegen Jong FC Utrecht wegspoelen. Misschien nog wel belangrijker, de Tricolores kunnen weer een stap zetten richting directe promotie naar de Eredivisie.

Willem II moet het tegen Jong AZ doen zonder basisklanten St. Jago en Verreth. Zij zijn allebei geblesseerd. “Zij worden vervangen door Heerkens en Lachkar”, vertelt Peter van den Berg. Hij verving Maes, nadat de Belgische oefenmeester de club meteen na de training verliet vanwege privéomstandigheden. “Meerveld blijft een twijfelgeval. Het ligt eraan hoe hij morgenochtend wakker wordt. Het is fifty-fifty.”

De jonge buitenspeler verliet het trainingsveld halverwege de ochtend, nadat hij een tijdje met de trainer had staan praten. Daarbij leek hij uit te beelden welke bewegingen nog voor wat pijn zorgen. Hoe een eventuele blessure van Meerveld wordt opgevangen, is nog niet bekend.

Vaardig en snel

Met Jong AZ meldt zich weer een sterke tegenstander in het Koning Willem II stadion. “Het is het hoogst geklasseerde ‘jong’ team. Ik vind dat ze thuis en op kunstgras echt heel goed kunnen voetballen. Op normaal gras is dat iets lastiger voor ze, maar het blijft een ploeg met heel veel kwaliteiten. Er zitten echt wel zes of zeven jongens tussen die we in de toekomst bij het eerste van AZ kunnen zien voetballen.”

De meeste jongens voetballen al jaren in hetzelfde elftal. “Ze zijn vaardig, snel en goed op elkaar ingespeeld. Het positiespel is ook van zeer hoog niveau. Dus het wordt gewoon een hele zware wedstrijd”, stelt Van den Berg.

Onverstoorbaar

Het einde van de competitie nadert en Willem II heeft een aardige reeks staan, ondanks het gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. “We halen gewoon dertien punten in de laatste vijf wedstrijden. Dat is helemaal niet slecht, hè. Maar de druk neemt wel toe. De gejaagde is altijd wat meer gespannen dan de jagers.”

Maar uiteindelijk bekijken de Tricolores het wedstrijd voor wedstrijd. “Het wordt nog lastig zat, want we krijgen nog hele behoorlijke ploegen, die ook aardig in vorm zijn. Maar in de groep merk je er niet veel van. Die gasten zijn redelijk onverstoorbaar en spelen hun wedstrijden om te winnen. Dat is wat het moet zijn. Als het echt heet onder de voeten wordt, kan dat anders zijn, maar zo ver is het nog niet.”

LEES OOK:
Willem II sleept vlak voor tijd een puntje binnen tegen Jong FC Utrecht

Pieter Soethout