Willem II oefent tegen onder meer Lommel SK, De Graafschap en Telstar

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II heeft een flink aantal oefenwedstrijden gepland de komende tijd. De Tricolores hopen zo goed voorbereid aan seizoen 2022/2023 in de Keuken Kampioen Divisie te starten. Er wordt gespeeld tegen Lommel SK, De Graafschap en Telstar.

De eerste training van het uit de Eredivisie gedegradeerde Willem II staat gepland voor maandag 20 juni. De oefencampagne van de Tricolores begint vijf dagen later tegen amateurclub RKDSV uit Diessen. Daarna mogen nog drie amateurclubs het opnemen tegen de ploeg van coach Kevin Hofland.

Serieus
Op 9 juli is de eerste serieuze test voor Willem II in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. Het treft dan competitiegenoot Telstar in Loon op Zand. Zes dagen later speelt de Tilburgse club een besloten wedstrijd tegen De Graafschap.

De laatste oefenwedstrijd van Willem II staat gepland voor zaterdag 30 juli tegen Lommel SK. Een week eerder is er nog een vriendschappelijke pot tijdens de Koningsdag in het stadion, maar de tegenstander is nog niet bekend.

Het weekend van 5 tot en met 7 augustus start de Keuken Kampioen Divisie. Het speelschema wordt begin juni door de KNVB bekend gemaakt.

LEES OOK
Kevin Hofland blijft tot 2024 bij Willem II
Na degradatie kan personeel blijven bij Willem II, spelersbudget wel omlaag
Drama in Tilburg: Willem II degradeert ondanks zege op FC Utrecht

Collin Beijk