Willem II naar halve finale KNVB Beker: Feyenoord uit

Tilburg – Donderdag 1 februari heeft Willem II na een ware thriller voor het eerst sinds 2005 de halve finale van de KNVB Beker gehaald. Na penalty’s werd Roda JC uit Kerkrade aan de kant gezet.

Het duurde 37 minuten voordat de eerste goal viel in het Koning Willem II Stadion. Simon Gustafson schoot de Limburgers uit een penalty op 0-1. Twee minuten later werd het via spits Ogbeche alweer gelijk: 1-1.

Vlak na rust was het weer Roda dat de leiding pakte door een schitterende goal van Avdijaj. Na ongeveer een uur spelen bracht Tsimikas Willem II weer op gelijke hoogte. Roda leek in de slotfase weer op voorsprong te komen, maar met behulp van de Video Assistant Referee werd de goal geannuleerd wegens hands.

Ook in de verlenging leek Roda toe te slaan toen Branderhorst een bal verkeerd verwerkte, maar hij had het geluk dat er niet werd geprofiteerd.

Uiteindelijk moesten penalty’s beslissen wie er door zou gaan naar de halve finale. Willem II schoot ze allemaal raak en Branderhorst pakte de laatste van Roda, waardoor Willem II in de halve finale staat.

Na afloop van de wedstrijd lootte captain Jordens Peters in het stadion. Daaruit kwam dat Willem II in de halve finale op 27 februari of 1 maart uit tegen Feyenoord gaat spelen. De andere halve finale gaat tussen AZ en FC Twente.

Willem II zal het zonder Lewis en Tsimikas moeten doen. Beiden kregen hun tweede gele kaart in het toernooi en daarmee zijn ze geschorst voor de halve finale.

Er wordt verwacht dat de nieuwe aanwinsten Giliano Wijnaldum en Damil Dankerlui de vervangers zullen zijn in De Kuip tegen Feyenoord.