Willem II knokt zich naar overwinning in topper tegen ADO

Willem II wint met 2-1 van ADO Den Haag (foto: Geert van Erven)

Willem II speelde vrijdagavond de topper tegen ADO Den Haag. Een strijd tussen de nummer een tegen de nummer twee. Erg belangrijk dus in de strijd om promotie.

Vanaf de eerste minuut staat Peter Maes voor de dug-out zijn team te coachen, want het is ADO dat de Tricolores direct volle bak onder druk zet. Maar het volwassen spelende Willem II laat zich niet nerveus maken door de Haagsche bluf.

De eerste aanval van Willem II is namelijk meteen raak. Ringo Meeveld maakt, na een snel genomen vrije trap van Raffael Behounek, op fraaie wijze de 1-0. Hierdoor ontploft het Koning Willem II stadion voor de eerste keer.

In de 16e minuut glijdt linksback Justin Che uit. Doelpuntenmaker Meerveld neemt over een speelt Bosch aan op een meter of twintig van het doel. De middenvelder denkt geen seconde na en haalt prachtig uit. De bal vliegt achter Nick Marsman in het doel en het Koning Willem II Stadion ontploft weer. Willem II staat ,na een kwartier vol onder druk te hebben gestaan, met 2-0 voor in de topper. 

Bosch na zijn prachtige goal, waarmee hij Willem II op 2-0 zet (foto: Geert van Erven)
Behounek

Toch is er ook een domper voor Willem II. De in de verdediging heersende Behounek haalt een counter van ADO eruit, maar moet dit helaas met geel bekopen. De Oostenrijkse verdediger krijgt hiermee zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij is er in de topper tegen Roda JC dus helaas niet bij. 

In de tweede helft is het ADO-coach Darije Kalezić die iets wil forceren met zijn ploeg en brengt direct twee wissels in. De Hagenezen beginnen na de hervatting weer fel en zetten Willem II direct onder druk. Lang kan de ploeg niet gevaarlijk worden en Willem II vindt het wel prima zo. 

Spannend slot 

Maar ADO begint steeds meer aan de poort te rammelen. Het is keeper Joshua Smits die Willem II met een aantal mooie reddingen op de nul houdt. Maar dan is het toch ADO dat in de 86e minuut via Derijck scoort. Er breekt een zeer spannende slotfase aan en onder de leiding van de zeer fanatieke KingSide gaat het hele stadion nogmaals achter de ploeg staan. 

In de vijf minuten extra tijd, die voor de Willem II-supporters een eeuwigheid lijken te duren, is het een aantal keer flink billenknijpen. Vooral als ADO de bal hoog naar de lange Veerman speelt en schiet vanuit de tweede lijn. Maar toch is het Willem II dat de overwinning in een kolkend stadion binnensleept.

Dromen van promotie

Voor nu is het feest in Tilburg, waar volgende week nummer twee Roda JC op bezoek komt. Als er gewonnen wordt van de Kerkradenaren, mag er hardop gedroomd worden van promotie.

Maes schreeuwt zijn mannen naar de overwinning (foto: Geert van Erven)

Fabrice Leclaire