Willem II kansloos onderuit tegen AZ

Tilburg – 2018 is tot nu toe geen best jaar voor Willem II geweest. De eerste wedstrijd na de winterstop werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen en zondag gingen de Tricolores op eigen veld kansloos onderuit tegen AZ.

Na 6 minuten wisten de bezoekers uit Alkmaar al een 1-0 voorsprong te nemen via Mats Seuntjes. Hij kwam een op een met keeper Branderhorst en faalde niet. Nog binnen het kwartier, in de 14e minuut, wist Alireza Jahanbaksh de 0-2 te scoren.

Een paar minuten na de 0-2 leek Willem II terug te komen tot 1-2, maar de bal werd voor of achter de lijn weggehaald door Seuntjes, die daarbij mogelijk zijn arm gebruikte. Daarna waren de kansen vooral voor AZ.

Verder werd na een uur spelen aanvaller Ogbeche gewisseld. Dit leidde tot frustratie bij de aanhangers van Willem II die vertrekkend coach Erwin van de Looi uitfloten.

Voor donderdag staat de volgende wedstrijd voor de Tilburgers alweer op de agenda. Dan neemt de ploeg van Erwin van de Looi het in eigen stadion in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op tegen Roda JC.