Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wellenreuther en Willem II na drie jaar uit elkaar

Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Timon Wellenreuther heeft besloten om na drie jaar afscheid te nemen van Willem II. Zo laat hij via Instagram weten. De transfervrije doelman en Willem II zijn zonder tegemoetkoming uit elkaar gegaan. Union Berlin toonde interesse in de doelman, maar verder is er niks bekend over zijn toekomstige club. “Ik heb besloten dat het tijd is om een volgende stap in mijn carrière te zetten. De komende weken zal blijken waar dat toe zal leiden”, vertelt Wellenreuther tegen Brabants Dagblad.

De 24-jarige Duitser werd drie jaar geleden gescout van de beloften van Schalke 04 dat uitkomt op het vierde niveau. Beginnend met een basisplek, moest de Duitse doelman zijn stokje doorgeven aan Mattijs Branderhorst. Branderhorst raakte vervolgens geblesseerd en zo werd Timon Wellenreuther in maart 2018 weer de man onder de lat bij de Tricolores. Sindsdien was hij niet meer weg te slaan uit de goal door zijn goede prestaties.

Ik heb besloten dat het tijd is om een volgende stap in mijn carrière te zetten. De komende weken zal blijken waar dat toe zal leiden

Met 77 wedstrijden, de bekerfinale tegen Ajax en de kwalificatie met Willem II voor de Europa League kende Wellenreuther een geslaagde loopbaan bij de Tilburgse club. Wellenreuther had Willem II niks laten weten, maar informeerde ieder over zijn vertrek op zijn eigen Instagramaccount. Ondanks het vertrek bedankt Wellenreuther de fans van Willem II en de mensen bij de club die hem geholpen hebben.

Dani Mom