Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wedstrijd van de week: FC Tilburg – SC ‘t Zand

Tilburg – De stadsderby in de eerste klasse C is door de redactie van 013voetbal.nl verkozen tot wedstrijd van de week. Een korte vooruitblik met onder anderen SC ‘t Zand-trainer Jan de Hoon.

FC Tilburg speelt aanstaande zondag in eigen huis de Tilburgse derby in de eerste klasse C tegen SC ‘t Zand. Na het bezoek van nummer twee HVCH komt nu zondag SC ‘t Zand, de andere eersteklasser uit Tilburg, op bezoek. Twee ploegen die elkaar door en door kennen, zowel binnen als buiten het voetbalveld.

Eerder troffen de twee ploegen elkaar in de competitie, toen verloor SC ’t Zand in eigen huis met 1-2. SC ‘t Zand kent tot op heden nog een wisselvallig seizoen, met 16 punten uit 14 wedstrijden staan de Tilburgers op een 9e plaats op de ranglijst. FC Tilburg daarentegen presteert tot op heden bovenverwachting, met 20 punten en een wedstrijd minder dan SC ‘t Zand staat FC Tilburg op een gedeelde 5e plaats.

Onder trainer Jan de Hoon, die halverwege dit seizoen het stokje overnam van Tom Heijkoop, heeft SC ‘t Zand 7 punten uit 4 wedstrijden behaald. En langzamerhand lijken de resultaten beter te worden, in tegenstelling tot vóór de winterstop. FC Tilburg verloor dit nieuwe jaar nog geen duel en versloeg zelfs de nummer één AWC en nummer twee HVCH. Ook vóór de winterstop behaalde de FC goede resultaten en dateert de laatste nederlaag van 26 november 2017.

Bron: 013voetbal.nl

Omroep Tilburg