V.v. ZIGO komt terug na achterstand

Tilburg – Afgelopen zondagmiddag 10 september heeft voetbalclub v.v. ZIGO (Zonder Inspanning Geen Overwinning) uit Tilburg-Noord in het kader van de beker met 3-3 gelijkgespeeld tegen RKDVC uit Drunen. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van ZIGO, Sportpark D’n Haaikant.

Nadat ZIGO vorige week, ook in het kader van de beker, met 2-1 onderuit ging bij SV Reeshof aasde de ploeg op eerherstel tegen RKDVC (Rooms Katholieke Drunense Voetbal Club).

Dit eerherstel leek er echter niet te komen nadat de club uit Drunen binnen 5 minuten al 0-2 voorstond. Na 23 minuten leek de situatie voor ZIGO uitzichtloos toen RKDVC de 0-3 maakte. In de 40e minuut maakte ZIGO via spits Jeroen Staps de 1-3 en zowaar werd de wedstrijd weer een beetje spannend.

11 minuten na rust, in de 56e minuut, werd het 2-3 via een rake kopbal van de boomlange vleugelaanvaller Herjan Lamberink en was de club uit Tilburg-Noord weer helemaal terug in de wedstrijd.

20 minuten later, in de 76e minuut, gaf de scheidsrechter een penalty aan ZIGO die werd benut door Nicwell Landbrug, invaller bij de Tilburgse club, die daarmee de 3-3 eindstand op het bord schoot en zo een punt redde voor de Tilburgers.

Na twee wedstrijden gespeeld te hebben in de beker, staat ZIGO onderaan met één punt uit twee wedstrijden. Volgende week wacht er voor de club nog een bekerwedstrijd in Hilvarenbeek tegen Hilvaria.