Volley Tilburg wil met paravolley doorstomen naar eredivisie

Volley Tilburg behoort tot de grootste volleyverenigingen van Nederland. Omroep Tilburg bericht wekelijks over de resultaten van het dames- en herenteam van Volley Tilburg. Wat veel mensen niet weten is dat Volley Tilburg ook één van de kartrekkers is van het paravolley. Dit is zitvolleybal en dat zou steeds populairder moeten gaan worden. Ik ben eens gaan kijken op een training en was onder de indruk van het fanatisme van de spelers en speelsters.

Ik sprak met Casimir Wernaart die uitlegt wat het paravolley inhoudt.

Zitvolleybal is ontstaan uit de gehandicaptensport. Het team van Volley Tilburg bestaat deels uit gehandicapten en deels uit oud-volleyballers die door jarenlang volleyballen blessures hebben opgelopen. Bijvoorbeeld aan enkels, knieën, ruggen of die versleten elementen hebben en spelers van wie de meniscus weggehaald is. Verder doen mensen mee die een beenamputatie hebben ondergaan, een hersenbloeding hebben gehad, een visuele beperking of de ziekte MS hebben. Staand volleybal is dan geen optie meer, maar paravolley is dan echt een uitkomst.

Het team speelt eerste divisie en doet het supergoed. ParaVolley Tilburg heeft in Jacqueline Koppers een international die pas geleden is geselecteerd voor het nationale team. Jacqueline heeft de ziekte MS en is heel fanatiek. Samen met haar medespelers heeft ze de ambitie om door te stomen naar de eredivisie. Het team bezet ook de tweede plaats en was winterkampioen.

Er zijn enkele interviews met Casimir Wernaart en international Jacqueline Koppers te horen bij dit artikel. Ook trainer Marcel is aan het woord.

Geschreven door: Marco Staps

Wil je een keer meetrainen bij ParaVolley Tilburg? Stuur dan een e-mail naar: info@volleytilburg.nl. Op de website www.volleytilburg.nl vind je heel veel informatie over paravolley.

[mh_media type=audio]

Omroep Tilburg