Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Trappers legt talentvol duo Sars en Van Elten langer vast

Tilburg – De jonge beloften Wouter Sars en Floris van Elten spelen ook komend seizoen voor Tilburg Trappers. Beide talenten proefden afgelopen jaar al van het spelen in de Oberliga en dat krijgt in de ijshockeyjaargang 2018-2019 een vervolg.

In 2001 startte de gemeente Tilburg samen met een aantal personen uit het onderwijs, bedrijfsleven en de sport de Topsportopleiding Tilburg. Deze opleiding biedt jonge topsporters de juiste omstandigheden om zich op twee terreinen optimaal te ontwikkelen: op school én in de sport.

Elk jaar plukt Trappers nog de vruchten van dit initiatief wanneer er weer één of meerdere talenten doorstromen naar het vlaggenschip van de vereniging: het eerste team.

Afgelopen jaar ging de selectie van coach Bo Subr regelmatig gebukt onder blessureleed. Zo misten Mitch Bruijsten en Nick de Ruijter grote delen van het reguliere seizoen, waardoor de Tsjechische oefenmeester vaak een beroep moest doen op spelers uit het BeNe-leagueteam.

“They’re doing everything right and at some point, they will also start to score. Which will be even more fun for the fans and the players as well”, sprak Subr profetisch. Ook voorzitter Ron van Gestel genoot tijdens het reguliere seizoen en de play-offs van de ontwikkeling van het aanstormende talent. “We willen meer synergie tussen jeugd en top creëren. Afgelopen jaar hebben we met Wouter Sars, Floris van Elten en Tijn Jacobs al een eerste stap hierin gezet. Een geweldige ontwikkeling waarvan ik volop geniet.

Zeker als je ziet dat twee van de drie youngsters in de Oberligafinale op het ijs komen. Dat zijn jongens van 17-18 jaar die een Oberligafinale hebben gespeeld. Hoe mooi is dat en hoe trots kunnen we daarop zijn?”

Zowel forward Wouters Sars als defender Floris van Elten beëindigde het seizoen 2017-2018 met drie punten. Van Elten leverde drie assists en Sars verdiende de punten met twee assists en één goal.

Omroep Tilburg