Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse juffen en meesters dagen kids uit voor de beweegchallenge

Tilburgse juffen en meesters zijn beweegchallenge begonnen - foto balspel

TILBURG – Sinds maandag 16 maart zijn de scholen in heel het land dicht. Kinderen kunnen om die reden niet meer naar school en ze hangen dan maar wat op de bank zou je denken… natuurlijk niet! Ze gaan lekker bewegen met de gymdocent, ook vanuit huis. De juffen en meesters van de Tilburgse basisscholen uit het Beweegteam Onderwijs zijn dan ook voor de kids een beweegchallenge begonnen. Een sportieve uitdaging om samen met ze in beweging te blijven.

Het beweegalfabet

Elke middag komt er weer een nieuw filmpje met een kennisvraag over sport. Het is de bedoeling om het antwoord dan te spellen door het bijgevoegde beweegalfabet uit te beelden. In het instructiefilmpje zijn de bewegingen uitgelegd. Je kunt steeds in een reactie het antwoord op de vraag laten weten door middel van een filmpje. De vragen komen te staan op de pagina van het Beweegteam Onderwijs op Facebook en Instagram.

Nog meer challenges

Naast het beweegalfabet zijn er elke dag meerdere challenges om te bewegen. Allerlei ideeën komen dan voorbij, zoals een plankchallenge met wc-rollen. Grappige spellen dus die je kunt doen met het hele huis. Het is ook mogelijk om je filmpje te delen met de hashtag #tilburgbeweegtbinnen.

Ook ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s staat het vrij om mee te doen met de challenges. Het beweegteam is te volgen op Facebook en Instagram.

Kees-Luc Simons