Tilburgse basketbalvereniging High Five heeft nog genoeg plek, maar dat kan snel veranderen

Basketballers bij vereniging High Five (Bron: Basketbalvereniging High Five)

Basketbalverenigingen in heel Nederland hebben de afgelopen twee jaar een enorme groei aan leden gehad. Zo ook in Tilburg. Veel van deze verenigingen hebben vervolgens een probleem: er zijn niet genoeg sportzalen beschikbaar. Maar daar heeft de Tilburgse basketbalvereniging High Five voorlopig nog geen last van dankzij de nieuwe sportzaal bij het Willem II College.

Het is de vereniging op tijd gelukt om de nieuwe zaal in gebruik te nemen, waardoor alle zeshonderd leden nog gewoon kunnen trainen. Volgens Onno Tool en Wouter de Regt van High Five had de vereniging eerder wel last van te weinig ruimte. Naast haar bestaande thuiszaal in sportcomplex Drieburcht in Tilburg, heeft ze nu een nieuwe locatie bij het Willem II College. De vereniging heeft dit kunnen regelen omdat ze in nauw contact staat met het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg.

Ontwikkelingen in de toekomst

De Regt zegt dat de vereniging binnen twee jaar ook last zal gaat hebben van de groeiende populariteit van basketbal. High Five kijkt samen met het Sportbedrijf naar de verwachte ontwikkelingen en evalueert hoe ze hierop voorbereid is. “We gaan kijken wat er op ons af gaat komen en of we dat wel of niet aan kunnen”, vult Tool aan.

De Regt en Tool stellen dat de groeiende populariteit van de sport voornamelijk te danken is aan social media. Hierdoor ontstond vooral veel interesse onder jongeren van tien tot zestien jaar. Ook is er toenemende aandacht voor de 3×3 variant waar twee teams van drie tegen elkaar strijden met één basket. ‘’Amerikaanse sporten worden sowieso steeds populairder. Er gaan ook meer Europese spelers naar de NBA. De sport is toegankelijker geworden, waardoor mensen geïnspireerd raken om hetzelfde te doen”, aldus de leden van High Five.

Eline Smits