Groen licht in Tilburg: ervaren Franse keeper tekent voor twee jaar bij Willem II

De eerste training van Didillon-Hödl bij Willem II (foto: Geert van Erven)

Willem II heeft de eerste versterking voor het aankomende Eredivisieseizoen officieel binnen. De 28-jarige Franse keeper Thomas Didillon-Hödl ligt voor twee jaar vast. Hij gaat de concurrentiestrijd aan met onder andere Joshua Smits.

De lange keeper speelde onder andere bij FC Metz, Cercle Brugge, AS Monaco en Anderlecht. Maar de laatste paar seizoenen kwam hij nog maar weinig aan keepen toe. Daarom wil hij in Tilburg strijden voor een basisplek. “Ik ben hartstikke blij met de stap naar Tilburg. Na de gesprekken met de technisch directeur en trainer kreeg ik een goed gevoel”, stelt Didillon-Hödl op de eigen clubwebsite. “Het is een nieuwe kans in mijn carrière en daar wil ik voor strijden. Ik kijk ernaar uit om maandag 1 juli op het trainingsveld te staan.”

Eerste slag op transfermarkt

Het is de eerste speler die de nieuwe technisch directeur Tom Caluwé binnenhaalt voor Willem II. Vooral de ervaring van de Franse doelman gaf de doorslag. “Didillon-Hödl heeft gespeeld bij verschillende topclubs. Naast zijn specifieke kwaliteiten is hij ook een leider in het veld. Bij Willem II wil hij zijn carrière weer een impuls geven en voor een nieuwe kans gaan.”

Daarnaast is concurrentie op iedere positie enorm belangrijk, aldus Caluwé. “Op het hoogste niveau is concurrentie op iedere positie, ook die van de keepers, zeer belangrijk. Het is aan hem en de andere keepers om te laten zien wie er komend seizoen onder de lat hoort te staan.”

Maarten Schut

In die concurrentiestrijd gaat ook Maarten Schut zich officieel mengen. Hij verlengde zijn contract met één jaar. Hij werd afgelopen seizoen overgeheveld naar het eerste team en een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Caluwé ziet hem als een voorbeeld voor de andere jeugdspelers. “Wanneer je hard werkt om je doelen te realiseren, word je vanzelf beloond. Maarten heeft deze verlenging afgedwongen en daar mag hij trots op zijn.”

LEES OOK:
Willem II heeft eerste versterking bijna binnen: Didillon op weg naar Tilburg

Pieter Soethout