Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Sportverenigingen open, clubs komen weer op gang

TILBURG – Het heeft even geduurd, maar menig sportvereniging in Tilburg kan haar leden weer verwelkomen. Er zijn echter nog wel enkele belangrijke richtlijnen aan verbonden. Per sport zijn er andere regels van toepassing. Zo mag je bij het tennissen wel in duo’s spelen, maar dat moet dan wel gebeuren met een onderlinge afstand van anderhalve meter. Bij judo mogen alleen leden van twaalf jaar en jonger samen op een mat, de overige leden oefenen individueel.

Tennisvereniging voor studenten

“Niks is mooier dan tennissen en plezier maken met je vrienden. Dus ik ben blij dat het eindelijk weer kan”, vertelt Paul Schuurbiers, oud-lid van het bestuur van een tennisvereniging voor studenten. “De tennisbanen zijn dus officieel weer open. De reserveringen voor de banen stromen binnen, maar niet alleen door de leden van de club.” Penningmeester Harm Tanis hoopt daarbij weer op een clubavond, maar dan met aangepaste richtlijnen. 

Van de KNTB mag er in duo’s gespeeld worden, maar wel met anderhalve meter afstand. Volgens Harm is dat erg lastig tennissen. “Dat is totaal niet haalbaar, dus daarom denk ik dat het een goede keuze is om te zeggen dat we dat niet doen.” De toekomst is nog even onzeker, maar voorzitter Sven Meijer vindt het in ieder geval belangrijk dat de leden elkaar weer kunnen spreken en gezellig een balletje te kunnen slaan. “Dat is precies waar het bij de club om draait.”

Niks is mooier dan tennissen en plezier maken met je vrienden. Dus ik ben blij dat het eindelijk weer kan.

Judoclub

Ook JudoKlub Tilburg heeft groen licht gekregen van de gemeente om weer te sporten. De binnensporten zijn nog niet toegestaan, en daarom mogen ze zolang een buitenlocatie gebruiken. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen lichamelijk contact hebben met elkaar op de judomat, maar de leden die dertien jaar en ouder zijn, oefenen nog even individueel.

Maar een beperkt aantal leden mag tegelijk lessen volgen. “Dan hebben we tien minuten wisseltijd en in die tijd maken de leerlingen de matten schoon. Met desinfecterend spul laten we de leerlingen zelf de matten schoonpoetsen”, aldus Jan Blous, interim-voorzitter van de judoclub. Bij blessureleed van een leerling mogen de begeleiders helpen, mits ze zich daarna desinfecteren.

Dani Mom