OVC’26 wint en is nieuwe koploper in vierde klasse D

Tilburg – OVC’26 won zondagmiddag in eigen huis met 2-1 van Jong Brabant. Omdat TSV Gudok verloor is de ploeg uit Tilburg-Zuid de nieuwe koploper in de vierde klasse D.

De eerste helft was duidelijk voor OVC’26. De Tilburgers begonnen sterk aan de wedstrijd. Met hoge druk en veel balbezit was OVC de ploeg die in de eerste helft de toon zette. Jong Brabant kwam er een aantal keren goed uit maar tot grote kansen kwam het niet.

De Tilburgers werden door het goede spel in de 34e minuut beloond met een doelpunt. Na goed combinatiespel van Anar Ismajlov en Kanny Staps, was het laatstgenoemde die de bal strak voorzette en kon de jarige Michael Smulders de 1-0 binnenschieten.

De tweede helft begon OVC erg slap en kreeg Jong Brabant steeds meer grip op de wedstrijd. De gelijkmaker in de 68e minuut was dan ook het logisch gevolg. Roy van Nunen kon een houdbaar schot niet klemmen waardoor de bal in het doel rolde. 1-1.
De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot er in blessuretijd een aanval van de zijkant werd opgezet door OVC. Dezelfde Michael Smulders loste een schot dat Jong Brabant-keeper Luijbregts goed pareerde, maar bij de tweede paal stond Jordi van de Sande die gemakkelijk de winnende treffer kon maken.

Eindstand 2-1.

Doordat TSV Gudok met 1-0 verloor van EDN’56 is de ploeg uit Tilburg-Zuid de nieuwe koploper in 4D. Jong Brabant zakt naar de vierde plaats.   (Bron: 013Voetbal.nl)