FC Tilburg wint en komt boven degradatiestreep

Tilburg – FC Tilburg won zondagmiddag in eigen huis met 2-1 van directe concurrent Gestel. FC Tilburg is hierdoor boven de degradatiestreep gekomen, mede door een nederlaag van concurrent SC ’t Zand.

Tilburg was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. In de 15e minuut was het raak, na een scrimmage voor het doel van Gestel prikte Piet Adams de 1-0 binnen. Na de 1-0 konden de Tilburgers de marge ruim vergroten. Helaas werden kansen van Otis Lalihatu, Mohammed Marouane en op slag van rust Soufiane Allach niet goed afgemaakt.

In de rust gaf keeper Oscar Vienga aan niet verder te kunnen door een armblessure. Bram Peek was zijn vervanger en moest kort na rust al redden op een gevaarlijke inzet. Na goed doorkomen van Koeks op links legde hij de bal perfect af. Keeper Peek redde opnieuw de Tilburgers van de gelijkmaker. In de 62e minuut kwam Zakaria Boussihmad voor Smolders. Een vrije trap van Allach draaide gevaarlijk in, Boussihmad die nog geen tien seconden op het veld stond, toucheerde de bal en bracht de stand op 2-0. Gestel zette meer druk en probeerde met felle duels en verbale intimidatie het spel van Tilburg te ontregelen.

Gestel kwam er steeds beter uit en hanteerde daarbij veel lange ballen. Tilburg counterde erop los. Allach stuurde in de 89e minuut Boussihmad weg in de diepte. Hij wilde een mooie stift inzetten maar deze mislukte volledig. Uit de tegenaanval kreeg Gestel een makkelijk gegeven vrije trap die in de verre hoek werd gekruld: 2-1. Gestel probeerde de gelijkmaker te forceren maar het ontbrak aan creativiteit. Diep in blessuretijd kreeg Lalihatu nog de kans op 3-1 maar de bal stuitte over de lat.

Eindstand: 2-1.   (Bron: 013Voetbal.nl)