Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kruikenloop Tilburg: hardlopen met een carnavalesk tintje

Tilburg – Vele hardlopers hebben zich al ingeschreven voor de 32e Kruikenloop. Tot zondag 4 februari 2018 is nog mogelijk om digitaal in te schrijven. Daarna kan dit alleen nog op de wedstrijddag zelf tot 15 minuten voor de start. Het inschrijfgeld is dan wel ongeveer een kruikenmunt duurder.

Op zaterdag 10 februari om 11:11 uur worden de lopers door de prins vanaf de Gilzerbaan weggeschoten. De wedstrijdlopers lopen 15 kilometer, de recreanten kunnen kiezen tussen de afstanden 5, 10 en 15 kilometer.
Vier minuten later klinkt het startschot voor de jeugd t/m 13 jaar, zij lopen een parcours van 1.111 meter! Onderweg word je opgepept door diverse carnavalsbandjes.

Prijzen zijn er voor de snelste lopers van alle afstanden, maar natuurlijk krijgt ook de mooist verklede loper (jeugdige en volwassen Kruik) een prijs!

Na afloop blijft het altijd lang gezellig druk in het clubhuis van voetbalvereniging Sarto, Gilzerbaan 251. Voor velen is dit de start van het carnavalsfeest. Info: www.kruikenloop.nl  / kruikenloop@gmail.com.

Omroep Tilburg