Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Van Baerle Trio uit Amsterdam in Het Cenakel

TILBURG – Op 4 februari zal het Van Baerle Trio pianotrio’s van Beethoven spelen in Het Cenakel. Het concert behoort tot de reeks concerten die door Stichting Muziek Evenementen Tilburg elke tweede zondag van de maand worden gepresenteerd.

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten de musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Het Van Baerle Trio werd gevormd onder de hoede van Dimitri Ferschtman en volgde lessen bij Ferenc Rados en Claus-Christian Schuster. De ontmoeting met Menahem Pressler in 2008 was een grote bron van inspiratie voor de drie musici, die sindsdien meerdere keren voor hem speelden.

Inmiddels staan ze op het punt hun ervaring door te geven aan een volgende generatie op uitnodiging van het Conservatorium van Amsterdam.

Op dit moment neemt het Van Baerle Trio de verzamelde pianotrio’s van Beethoven op, waarvan de eerste cd onlangs verschenen is. Zij spelen zondag composities van Beethoven in Het Cenakel.

Foto: Marco Borggreve

Omroep Tilburg