Jackie Groenen weer terug bij Oranjeselectie na coronabesmetting

Jackie Groenen (archieffoto).

De Tilburgse voetbalster Jackie Groenen zit weer bij de selectie van Oranje op het EK Voetbal in Engeland. Ze testte vorige week positief op het coronavirus. Daardoor mistte de international de wedstrijd tegen Portugal.

Volgens de KNVB is Groenen volledig hersteld. Haar coronabesmetting kwam op een uiterst ongelukkig moment. Juist in de eerste EK-groepswedstrijd tegen Zweden blonk de middenvelder van Oranje uit. Valk daarna testte ze positief en daarmee kon ze de tweede wedstrijd tegen Portugal vergeten.

Nu de in Tilburg geboren speelster weer fit is, kan ze wel meedoen in de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland zondag. Omdat Oranje weliswaar met moeite met 3-2 van Portugal is het nu koploper in groep C met vier punten. Zweden heeft weliswaar net zoveel punten, maar het Nederlands elftal heeft een beter doelsaldo.

Het EK voetbal wordt gespeeld in Engeland en Oranje is titelverdediger. Jackie Groenen was er in 2017 ook al bij toen het Nederlands elftal in eigen land Europees Kampioen werd. De Tilburgse was een van de uitblinkers bij Oranje tijdens het toernooi.

Collin Beijk