Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Heren Volley Tilburg beginnen tweede competitiehelft slecht

Afgelopen zaterdag vertrokken de mannen van Volley Tilburg vol goede moed naar Zeist. Pelster Cito stond voorlaatste en de wedstrijd in Tilburg tegen de mannen uit Zeist werd gewonnen. Uiteindelijk werd het een kansloze nederlaag voor Volley Tilburg, dat met een 4-0 nederlaag terug naar Tilburg moest (25-22, 25-20 en 25-18). Cito is Heren 1 nu tot op twee punten genaderd.

De eerste set werd begonnen met Sjors den Dubbelden en Martijn van Eerd (passer/lopers), Tim Swaan en David Azantinlow (mid), Frank Compagne (sv), Gijs Moonen (dia) en Roland Lucassen (lib.). In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op, maar vanaf 10 punten kwam Cito drie punten voor, mede door een uitstekende blokkering. Die voorsprong werd uitgebouwd tot 23-17. David bracht de Tilburgers met een fraaie servicereeks nog in de buurt (21-23) maar verder liet Cito hen niet komen.

In set 2 werd Gijs afgelost door Niki Samardzic en ging Martijn op de dia. Nu waren het pass-fouten die Cito aan een 4-0 voorsprong hielpen. Dat gat bleef de hele set intact, met de 25-20 als logisch gevolg. In set 3 kwam Volley Tilburg met 4-1 voor, maar die voorsprong was niet aan hen besteed. De foutenlast, op alle fronten, was veel te hoog. Cito kwam langszij en ging erop en erover: 25-18.

De opdracht voor deze week is simpel: keihard trainen om het komende zaterdag beter te doen en tegen de nummer vier, Reflex, proberen punten te pakken. Op papier een veel lastigere opgave maar met de steun van volle tribunes in T-Kwadraat weet je het maar nooit.

Door: Leon de Leijer

Omroep Tilburg