Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dames Volley Tilburg sterk uit de startblokken

Het eerste damesteam van Volley Tilburg is sterk uit de startblokken gekomen na de winterstop. Uit tegen Zaanstad won de ploeg van coach Johan van Vliet met 2-3 na de setstanden:19-25, 25-16, 25,16, 20-25 en 11-15. Opvallend feitje: De Zaankanters scoorden in totaal 100 keer tegen ‘slechts’ 97 punten van de Tilburgers.

Volley Tilburg speelde vooral in de begin- en eindfase een sterke wedstrijd. Marije Bakels-Zivanovic maakte als vervangster van de geblesseerde spelverdeelster Aukje van Loon een sterke indruk en wist haar aanvalsters goed te bedienen. De voorsprong die in het begin werd opgebouwd bleef dan ook tot het einde van de set behouden.

De tweede en derde set waren zowel qua spelverloop als setstanden identiek aan elkaar. In deze periode kwam Zaanstad beter in haar spel en liet Volley Tilburg het een beetje lopen. De knop ging echter om in de vierde set, waarbij beide teams lange tijd gelijkwaardig aan elkaar waren. De Tilburgse ploeg creëerde in het tweede deel een gaatje en sleepte de set binnen. Deze lijn werd in de vijfde set voortgezet, wat resulteerde in drie punten voor Volley Tilburg.

Volgende week krijgt Volley Tilburg de kans om de koppositie in de eerste divisie verder uit te bouwen, wanneer het om 17.30 uur in het eigen T-Kwadraat aantreedt tegen Stravoc.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)

Omroep Tilburg