FC Tilburg strijdend ten onder tegen SV TOP

Oss – Op bezoek bij SV TOP uit Oss is FC Tilburg op zondag 26 november tegen een 2-1 nederlaag aangelopen.

Op Sportpark TOP in Oss werden de Tilburgers niet beloond voor een sterke eerste helft. FC Tilburg zette veel druk waardoor TOP niet aan voetballen toekwam. Julian Smolders stuurde aanvoerder Piet Adams in de 19e minuut de zestien in. Adams draaide knap weg van zijn directe tegenstander en wist de verre hoek via de binnenkant van de paal te vinden: 0-1.

TOP werd in deze helft veelal gevaarlijk via een aantal strakke corners en een scherpe vrije trap op de paal. In de 45ste minuut passeerde Franck Nzorging verdediger Mohammed Marouane die in de zestien aan de noodrem trok. Scheidsrechter Bezemer legde de bal op de stip. De aanvallende middenvelder van TOP schoot onberispelijk binnen.

RUSTSTAND: 1-1

De gasten kwamen minder sterk uit de kleedkamer en zakten wat verder weg. TOP kwam mede hierdoor steeds meer aan voetballen toe. Dit resulteerde in de 65ste minuut in de 2-1 voorsprong. FC Tilburg probeerde via een lange bal op de doorgeschoven verdediger Milo Brown een gelijkspel te forceren. Helaas viel er voor de Tilburgers geen doelpunt meer en verloren ze de wedstrijd met 2-1.

Volgende week zondag 3 december ontvangen de Tilburgers VV Gestel. Beide ploegen staan onderaan op de ranglijst en hebben beide 7 punten. Een belangrijk duel dus voor FC Tilburg.

(Bron:013voetbal.nl)