De provincie Noord-Brabant investeert in snelfietsroutes

Tilburg – De provincie Noord-Brabant investeert de komende jaren zo’n veertig miljoen euro in een netwerk van snelfietsroutes. De gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg slaan de handen ineen.

Met steun van de provincie leggen de gemeenten de Hart van Brabantroute aan als onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes dat de grotere plaatsen in de provincie met elkaar verbindt.

Twee snelfietsroutes zijn al klaar en de provincie heeft de ambitie om in 2020 vijf nieuwe routes klaar te hebben en er nog eens vier op te starten.

De F261, de snelfietsroute langs de Midden-Brabantweg van Waalwijk naar Tilburg, wordt de eerste met nieuwe bewegwijzering.

Wat tot nu toe ontbrak was een eigen en herkenbaar design voor snelfietsroutes. Daarvoor werden onlangs twee designs gepresenteerd in het gemeentehuis van Dongen. Daar ondertekenden de bestuurders van de provincie Noord-Brabant, Tilburg, Waalwijk en Loon op Zand de officiële overeenkomst met afspraken zodat de F261 op korte termijn daadwerkelijk aangelegd kan gaan worden.

Omroep Tilburg