Diego Hofland zegt vaarwel tegen ijshockey: ‘Tijd voor de volgende stap in mijn leven’

Diego Hofland stopt bij Trappers
Foto: Romy Mullens

Diego Hofland (33) neemt niet alleen afscheid van Tilburg Trappers, maar ook van zijn tijd als profijshockeyer. Hij heeft besloten om zijn contract bij Tilburg Trappers niet te verlengen. Een moeilijke beslissing, maar de Rotterdammer heeft er geen spijt van. “Ik heb de afgelopen twintig jaar mijn leven aan het ijshockey gegeven.”

Al voor het nieuwe seizoen was begonnen, speelde de vraag of Hofland nog verder zou gaan met Tilburg Trappers. “Ik had er gesprekken over met mijn familie. Mijn contract liep namelijk al af. En als er een verlenging zou komen, doe ik dat dan voor een jaartje, of stop ik er nu mee?”

De beslissing werd steeds serieuzer naarmate het seizoen vorderde. “Misschien is het nu wel tijd om alles te geven en om er daarna een punt achter te zetten.” Hoewel Hofland fysiek nog steeds door kon gaan, merkte hij dat het steeds moeilijker werd om de energie op te brengen die hij altijd voor de club wilde geven. Hij woont niet in Tilburg en het constante reizen van thuis naar de club speelde een rol, bovenop de urenlange busreizen naar uitwedstrijden diep in Duitsland. “Het werd steeds moeilijker, elke dag heen en weer reizen. Op een gegeven moment voel je dat wel in je lichaam.”

Moeilijke beslissing

Uiteindelijk hakte hij de knoop door, maar het was zeker geen makkelijke beslissing voor de nummer 66. “Dat was een moeilijk moment, honderd procent. Het is niet zo dat ik even zeg, het is mooi geweest. Ik heb er wel goed over nagedacht. Echt meermaals dezelfde vraag stellen, weet ik het wel zeker? Maar uiteindelijk is het wel duidelijk een ja.”

Terugkijkend op zijn carrière, herinnert Hofland zich verschillende hoogtepunten, waaronder de overtime-goal tegen Blue Devils Weiden in de play-offs. Daarnaast zal hij de steun van de fans en de sfeer in het stadion ook missen. “Het is niet altijd vanzelfsprekend voor een Oberliga-team om in een uitverkocht stadion te staan. Dat je dan iedere wedstrijd voor zo’n publiek mag spelen, dat is iets heel bijzonders.”

Bloed, zweet en tranen op het ijs

Hij neemt afscheid van het spel en zijn teamgenoten, maar Hofland kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “Ik heb de afgelopen twintig jaar mijn leven aan het ijshockey gegeven. Ergens ben ik ook verdrietig, ik ga het ook zeker missen in de kleedkamer. Vooral het lachen met de jongens, maar ook het bloed, zweet en tranen op het ijs. Aan de andere kant kijk ik enorm uit naar de toekomst en wat er allemaal op mijn pad gaat komen.”

Nieuw avontuur

Na jarenlang leven volgens het ritme van het ijshockey, staat Hofland voor een nieuw hoofdstuk. Naast meer tijd spenderen met familie, gaat hij ook zijn personal training verder uitbouwen. Sport is iets wat altijd bij hem zal blijven en hem motiveert. “Ik wil ook andere mensen motiveren om fitter te worden en om hen daarbij te helpen. Natuurlijk heb ik ook ambities om hierin verder te groeien en om ooit een eigen gym te hebben. Het wordt een nieuw avontuur en ik weet niet wat er op me af gaat komen. Maar dat is juist het leuke en spannende daaraan.”

Trapperfans hoeven de Rotterdammer in ieder geval niet te missen. Zelfs nu Hofland een nieuw pad bewandelt, zal hij de blauw-gele brigade niet helemaal loslaten. “We hebben een goed, jong team en ik weet zeker dat ze volgend seizoen weer gaan knallen. Ik zal het allemaal volgen, dat staat zeker vast. Dit keer vanaf de tv en natuurlijk ook wel eens vanaf de tribune.”

LEES OOK:
Jordy Verkiel tekent twee jaar bij Tilburg Trappers
Transfernieuws Trappers: Leeuwesteijn blijft, Virtanen vertrekt

Angela Weisz