Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zelf oogsten bij StadsTuinderij Piushaven

Dit seizoen gaat de StadsTuinderij haar laatste teeltseizoen in. Dit jaar voor het laatst op de tijdelijke locatie aan de Piushaven. Voor haar vertrek naar een definitieve locatie, bloeit en groeit de tuin aan de Piushaven nog één keer. Voorheen was het mogelijk verse groenten en fruit in het winkeltje van de Stadstuinderij te kopen. Maar dit jaar kun je met een groenteabonnement of plukstrippenkaart zélf komen oogsten en plukken.

Zelf bijdragen aan wat er op je bord komt

De StadsTuinderij is een plek waar ruim 50 vrijwilligers en een aantal ‘dagbesteders’ werken. Volgens de Stadstuinderij zorgt zelf oogsten voor meer verbinding met de tuin, de producten en haar mensen. Het is de filosofie van de StadsTuinderij om, onder begeleiding, klanten zélf wekelijks hun groentepakket te laten oogsten.

Collectieve tuin

De StadsTuinderij Piushaven is een pilotproject, gestart in 2014 en verblijft tot eind 2019 op de huidige locatie in de Piushaven. De tuin is een project van stichting Het Werkt en is opgezet om mensen van verschillende komaf te inspireren en zich in een natuurlijke omgeving te kunnen ontwikkelen. In de collectieve tuin in hartje Tilburg worden dit seizoen 120 soorten groenten en fruit geteeld. Met de combinatie van zo’n 60 soorten bloemen, kruiden en planten wordt dit seizoen volgens de organisatie echt een pareltje.

 

Mandy Wijn