Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Winnaars textielactie voorjaar 2018 bekend

Tilburg – Elk voor- en najaar heeft de gemeente speciale textielinzamelacties voor scholen en verenigingen. De winnaars van de voorjaarsactie 2018 kregen woensdag 27 juni hun verdiende vergoeding.

De voorjaarsactie liep dit jaar van 28 mei tot 6 juni en heeft in totaal 14.749 kilo textiel opgeleverd. De prijswinnaars in de categorie Actiecontainers zijn Handbalvereniging White Demons en Koninklijke Harmonie MVC Udenhout. In de categorie Permanente container hebben de St Caeciliaschool en basisschool de Wichelroede gewonnen.

Om de inzameling van textiel te stimuleren kent de gemeente een vergoeding van € 0,25 per kilo toe. De opbrengst kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe boeken, sporttoestellen, reisjes en toernooien. Tilburg wil met de actie meer afval scheiden en daarmee de verspilling van grondstoffen tegengaan. Elke kilo ingezameld textiel zorgt voor 3,4 kilo minder CO2-uitstoot.

Scholen en verenigingen kunnen meedoen door een permanente container of een actiecontainer neer te zetten. Deelnemers krijgen communicatiemiddelen om de inzameling te promoten. De gemeente verdubbelt de opbrengst van de vier scholen of verenigingen die de meeste kilo’s inzamelen.

Tilburgers kunnen oude kleding inleveren bij de speciale textielbakken. Die staan op veel plaatsen in de stad, zoals bij supermarkten en uitvalswegen. Op www.tilburg.nl staat een overzicht van wat er wel en niet in mag.

Omroep Tilburg