Willem II kan goede zaken doen tegen ‘titelkandidaat Roda JC’

Peter Maes tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag (foto: Geert van Erven)

Willem II speelt vrijdagavond in eigen huis tegen Roda JC. Het is de tweede week op rij dat de Tricolores het opnemen tegen de nummer twee van de KKD. Vorige week werd nog met 2-1 gewonnen van ADO, waardoor de ploeg uit Kerkrade door een eigen overwinning naar de tweede plek steeg.

Buiten de bekende blessures – Mathieu, De Leeuw en Van Berkel – heeft Willem II een fitte selectie tegen Roda JC. Het ontbreken van Behounek is wel een aderlating. De ijzersterke verdediger miste tot nu toe geen minuut in de KKD, maar liep tegen ADO Den Haag tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan.

Goede ploeg

Zijn vervanger is routinier Heerkens, die volgens de trainer ontzettend hongerig is. Aan een andere oplossing heeft Maes geen enkel moment gedacht. “Ik denk dat wij niet in de situatie zitten – en dan spreek ik vooral over al het goede – om op een andere manier te gaan spelen. Ik ben niet van plan om te schuiven om ergens iets op te lossen om daarmee een ander probleem te creëren.”

De tegenstander van vrijdagavond is wederom niet de minste. “We wisten wat voor moeilijke maand we voor de boeg hadden en nog hebben”, stelt Maes. “Ik denk dat wij hierin ‘een goed parcours lopen’.” Maar dat wil niet zeggen dat de trainer denkt dat Willem II er al is. “Er zijn na Roda nog 33 punten te verdienen en dat zijn er nogal wat.”

Maes geeft aan dat hij de ploeg uit Kerkrade een geduchte tegenstander vindt. “De uitwedstrijd was een van onze beste wedstrijden en dat moet nu niet anders zijn. Wij hebben morgen een hele goede tegenstander tegen, met heel veel snelheid. Roda is een titelkandidaat en staat niet voor niets al vanaf week één in de top drie. Als zij Ould-Chikh veel weten te vinden, hebben wij een probleem.”

Spannend

De Tricolores zijn goed in vorm, maar daar wil de trainer eigenlijk niet over spreken. “Wat is een goede vorm? Je kunt het einde van het seizoen een beetje vergelijken met een wedstrijd. Als je 2-0 voorstaat, maar vlak voor het einde nog een tegendoelpunt krijgt, wordt het nog spannend. Dat is hetzelfde als wanneer je een keer verliest, dan is de volgende wedstrijd weer moeilijk om er terug in de komen. Daarom moeten we dat zo lang mogelijk uitstellen”, vertelt Maes met een grijns op zijn gezicht.

Willem II en Roda JC trappen vrijdagavond om 20:00 af.

LEES OOK:
Willem II knokt zich naar overwinning in topper tegen ADO

Pieter Soethout