Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wie maakt van een kitten een sociale huiskat?

Tilburg – Jaarlijks vangt de Dierenbescherming in het zuiden van het land honderden jonge katjes op. Ze zijn gevonden op straat, in containers, op hooizolders of in kippenhokken. Voor deze kittens zoekt men, onder meer in Tilburg, gastgezinnen om ze te helpen socialiseren.

Als socialisatiegastgezin vervul je een enorm belangrijke taak: je leert kittens wennen aan de omgang met mensen, maar ook aan het leven als huiskat en betrekt ze in het dagelijks leven.

Het is belangrijk om je te realiseren dat dit intensief werk is dat soms een aantal weken of maanden kan duren voordat deze angstige kittens het speelse en vrolijke gedrag vertonen dat je normaliter verwacht van jonge katjes.

Hierin speelt het gastgezin een grote rol. Veel geduld en tijd zijn de perfecte ingrediënten om van deze kittens sociale huiskatten te maken, en dat maakt dit werk ontzettend dankbaar om te doen!

Enkele punten waar een gastgezin aan moet voldoen zijn: in het bezit zijn van een auto plus rijbewijs wegens bezoek aan de dierenarts, eigen huisdieren moeten volledig gevaccineerd zijn, woonachtig zijn in (de omgeving van) Tilburg, thuis toegang tot internet hebben, affiniteit hebben met katten en ervaring hebben in de omgang met katten.

Spreekt deze functie je aan en wens je meer informatie? Neem dan snel contact met de Dierenbescherming op en bel naar 088 811 3500 of stuur een mail naar regiozuid@dierenbescherming.nl

Omroep Tilburg