Twee mannen aangehouden na het slaan van een supermarktmedewerker

Een agressieve man sloeg 29 april op de Westermarkt een voorbijganger in zijn gezicht. Daarna pakte hij de fiets van een kind af en vluchtte.
Foto: Pixabay

TILBURG REESHOF – Een medewerker van een supermarkt gelegen in de Heyhoefpromenade is door twee mannen mishandeld. Dit gebeurde nadat hij een van de twee wees op de mondkapjesplicht. Beide mannen zijn aangehouden.

Donderdagmiddag rond 14.30 uur liepen de twee mannen de supermarkt in. Een van de twee droeg geen mondkapje en is hierop aangesproken door de medewerker. Hieruit ontstond een conflict waarbij de twee 22-jarige mannen de supermarktmedewerker slaan. Daarbij raakt hij gewond.

Aanhouding

Toen een agent een van de verdachten aansprak en zijn identiteit wilde controleren, reageerde hij geïrriteerd. Toen het duidelijk was dat beide verdachten aangehouden werden vluchtte een van de mannen. Na een korte achtervolging is de man ook aangehouden op de Kasterenlaan. De man werkte niet mee en daarom is er door een agent peperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen.

Beide verdachten zijn na de aanhouding mee naar het politiebureau genomen. Daar hebben ze een verklaring afgelegd. De twee zitten nog vast.

Malou den Ouden