Treinreizigers opgelet: 7 dagen geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven

Foto: Collin Beijk

Ga je binnenkort met de trein naar Eindhoven? Let dan even goed op, want er rijden bussen in plaats van treinen. Van vrijdag 5 juli tot en met donderdag 11 juli zijn er namelijk werkzaamheden op het spoor tussen Boxtel en Eindhoven Centraal, waardoor ook Tilburgers met de bus moeten.

De werkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd. Van vrijdag 5 juli vanaf 23.45 uur tot en met maandag 8 juli 02.00 uur rijden er zowel stop- als snelbussen tussen Boxtel en Eindhoven Centraal én tussen Tilburg en Eindhoven Centraal. Daarnaast zal er op zondag 7 juli voor een paar uur geen treinverkeer zijn tussen Den Bosch, Vught en Boxtel. Van 20.45 uur tot 01.00 uur worden daar bussen ingezet.  

Vanaf maandag 8 juli 04.00 uur tot en met donderdag 11 juli 09.30 uur gaan de werkzaamheden tussen Boxtel en Eindhoven Centraal verder. ProRail en de NS zetten in deze periode ook bussen in. Het spoorwegbedrijf laat weten dat reizigers rekening moeten houden met 30 minuten extra reistijd.

Spoorwegviaduct aangepakt

ProRail voert onder andere werkzaamheden uit aan de Elisabethtunnel in Eindhoven en het bovenliggend spoor. Fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen, voor autoverkeer blijft de tunnel open. Ook worden er wissels weggehaald en sporen vernieuwd.

Derde keer in vier maanden

Dit is de derde keer in vier maanden tijd dat er langdurige werkzaamheden zijn aan het spoor in deze regio. Tijdens de meivakantie reden er geen treinen van, naar en via Tilburg en in juni lag het treinverkeer tussen Tilburg en Den Bosch al eerder stil.

Angela Weisz