Tilburgse winnaar Meer dan Handen vrijwilligersprijs

Tilburg – Abdellah Aknin van de Weekendschool Tilburg, Resto VanHarte, en GOUDasfalt uit Gouda zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan Handen vrijwilligersprijs 2018. De publieksprijzen gingen naar de ANWB AutoMaatje, de Grootste Gehaakte Deken en Ammy van der Weide-van Wezel.

De prijzen werden uitgereikt door staatssecretaris Blokhuis van VWS. De jury bestond onder anderen uit Menne Scherpenzeel, voorzitter van de Vereniging NVO (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

Van de 230 inzendingen werden drie winnaars bekendgemaakt uit drie categorieën. De jury was dit jaar erg onder de indruk van de passie, inzet en verscheidenheid van de inzendingen. De inschrijvingen met de meeste stemmen kregen de publieksprijs.

Winnaar Abdellah Aknin van de Weekendschool Tilburg won de Passieprijs. Op 20-jarige leeftijd weet hij jongeren te inspireren en te motiveren als coach en als begeleider.

In de categorie landelijke projecten won Resto VanHarte voor het creëren van levendige buurtrestaurants waar iedereen welkom is.

De jurywinnaars ontvingen een bedrag van €5.000,- en de winnaars van de publieksprijs €2.000,-. Het initiatief voor de prijzen en awards komt van het ministerie van VWS en wordt ondersteund door onder andere Vereniging NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Omroep Tilburg