Tilburgse artiesten slaan handen ineen voor hiphopalbum ‘In Quarantaine’

TILBURG – Onze stad kent een hoop talentvolle hiphopartiesten. Meer dan twintig van hen hebben onlangs een album gemaakt, genaamd In Quarantaine. Het is volledig op afstand gemaakt en de artiesten hebben elkaar dan ook niet in de studio gezien.

De initiatiefnemer van het project is muzikant Tim van Dongen. Onder de naam Timm brengt hij rapnummers uit. Meestal doet hij dit alleen, maar voor het album In Quarantaine heeft hij de hulp ingeroepen van een hoop andere Tilburgse hiphopartiesten. Bekende namen als DJ Sueside en Meneer C laten hun talent horen op het album, maar er is ook ruimte voor opkomende muzikanten als Joel Domingos en Kenjedie. “Je hoort natuurlijk dat iedereen een andere kwaliteit opnameappartuur heeft, maar dit vind ik juist kenmerkend voor deze tijd”, vertelt Van Dongen.

Op het album staan dertien nummers. Deze hebben niet niet per se iets met Tilburg te maken, maar laten wel duidelijk het geluid horen van de Tilburgse hiphopscene op dit moment. “We hebben het idee al vaker gehad om samen te werken, maar dat verwaterde vaak. Nu we allemaal thuiszitten hebben we deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen”, aldus Timm.

Tom van Rooijen