Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Volop genieten op Parkfestival Tilburg-Noord


Op zaterdag 7 en zondag 8 september is er in het Ypelaerpark in Tilburg-Noord weer een groot Parkfestival voor jong en oud, bezoekers kunnen er dan volop genieten van onder meer een vrijmarkt, activiteiten voor de kinderen, optredens, demonstraties, eten en drinken. Beide dagen van 12 tot 18 uur. Het Parkfestival is in eerste instantie bedoeld voor de bewoners uit de wijk, maar verder is iedereen uit de wijde omgeving van harte welkom. Voor een dagje Parkfestival heb je geen dikke portemonnee nodig. De toegang is gratis. Er zijn meer dan 200 zitplaatsen om met een natje en een droogje van alles te kunnen genieten.

Vrijmarkt

Al vele jaren geliefd in combinatie met het Parkfestival; op beide dagen open van 12 tot 17 uur. Met dit jaar al meer dan 75 kramen per dag.

Kinderen

Een doelgroep die heel belangrijk is in de wijk. Op beide dagen is een groot deel van het park dus ingeruimd voor de jeugd. Voor de kleintjes tot 8 jaar staan er enkele kussens om op te springen. Verder zijn er creatieve activiteiten in de piramidetent en een hoek om vrij te spelen. Maar je kunt ook je gezicht laten schminken of een afwasbare tatoeage met glitters laten zetten. Er is ook een heuse bar voor de kinderen, waar onder meer ranja, kindersnoep en fruitsticks te koop zijn.

Jongeren

Buurtsport Tilburg zorgt samen met R-Newt Jongerenwerk Tilburg-Noord voor sportieve activiteiten voor de oudere jeugd. Er vinden dan ook enkele toernooien plaats op het Cruyff Court waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Aanmelden kan gewoon ter plaatse.

Optredens

Op het terras van het wijkcentrum De Ypelaer staat een groot overdekt podium waar allerlei optredens zullen plaatsvinden. Op zaterdag kun je onder meer genieten van het Meezingkoor Meepesaant. De band Bad Duck sluit de dag ten slotte af. Tijdens de gratis brunch op zondag treedt het accordeonorkest Les Musiciens Joyeux op. Later in de middag staat het popkoor Zo op het podium, en daarna geeft het Wijkorkest Tilburg-Noord acte de présence.

Open Podium

De ruimte tussen de vaste optredens door zal worden opgevuld door DJ Tim. Maar er is ook ruimte voor spontane optredens. Wil je alleen of met een groep een keer voor een groot publiek optreden, dan is dit je kans. Je kunt je alleen of met een groep aanmelden via: parkfestival@tilburg-noord.nl.

Gratis brunch

Wees er op tijd bij en neem op zondag om 12 uur deel aan de gratis brunch. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Etenswaren zijn halal, zodat iedereen er naar keuze gebruik van kan maken. Bij de start van deze brunch opent de wethouder van de wijk Mario Jacobs de 2e dag van het festival.

Informatie en demonstraties

Organisaties die actief zijn in Tilburg-Noord kunnen op zaterdag 7 september iets van hun activiteiten laten zien. Ook kunnen ze een activiteit promoten. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen via parkfestival@tilburg-noord.nl.

Kees-Luc Simons