Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Extra feestelijke jubeltenen-editie Knoflookfeest met Marinade Matinee

Theresia’s Stinkend Gezellige Knoflookfeest krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. Namelijk dankzij de Marinade Matinee. Die is de dag ervoor in muziekpodium ParaDox. De Stripe Big Band uit Boxtel en Simon Wood’s Big Band uit het Verenigd Koninkrijk geven dat gratis toegankelijke middagconcert. Dit begint dan om 16.00 uur (zaal open om 15.00 uur). Maar het Britse orkest zal ook tijdens het Knoflookfeest op zondag acte de présence geven. De vijfde editie van het Knoflookfeest is zondag 1 september van 14.00 tot 20.00 uur op het Theresiaplein in Tilburg. Ook dit feest is gratis toegankelijk.

“Het idee van de matineevoorstelling is ontstaan omdat we de Engelse bigband niet voor één enkel optreden wilden laten komen. Dat we zo het eerste lustrum van het stinkend gezellige feest in de wijk extra luister bij kunnen zetten is mooi meegenomen”. Dit zegt initiator van het feest Piet Maas.

Hapjes met knoflook

Maas benadrukt dat het ook bij deze ‘jubeltenen-editie’ van het Knoflookfeest vooral gaat om het uitwisselen van hapjes met knoflook. Die hebben de bezoekers dus dan weer zelf gemaakt. “Natuurlijk zijn we erg trots dat er een maar al te leuke band uit Engeland komt spelen. Ook de rest van het muzikale programma zal zeker weer in de smaak vallen; maar het gaat toch vooral om de lekkere gerechten met knoflook die iedereen meeneemt!”

Ook tijdens de matinee op zaterdag zullen de bezoekers proberen om ParaDox in een geurige walm knoflook te hullen. “Eerst hadden we het idee om de blazers te laten spelen met een teen knoflook in hun mond. Maar dit stuitte op praktische bezwaren. Verstopte instrumenten en zo”, vertelt medeorganisator Beewee Nederkoorn. “Daarom hebben we ervoor gekozen om de bezoekers van de matinee te trakteren op een lekker bekertje soep met knoflook; met een stukje stokbrood erbij. Lekker, en beter voor de instrumenten.”

Zie ook hun pagina op Facebook.

Kees-Luc Simons