Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Parkfestival Ypelaerpark in weekend van 1 en 2 september

Tilburg – Het jaarlijkse Parkfestival in het Ypelaerpark is al jaren een groot succes. Vooral bewoners van Tilburg-Noord weten dit festival te vinden. Een feest van ontmoeting, informatie, gezelligheid, eten en drinken en muziek.

Beide dagen is een deel van het park gereserveerd voor de jeugd met diverse klim- en springkussens. Maar je kunt ook je gezicht laten schminken of een afwasbare glittertatoeage laten zetten. Zaterdagmiddag kun je oefenen bij het Klein Circus Hoeps. Er is ook een kinderbar, waar onder meer ranja en kindersnoep verkocht worden.

Buurtsport Tilburg zorgt samen met Jongerenwerk Tilburg-Noord voor sportieve activiteiten voor de oudere jeugd. Er zijn enkele toernooien waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Aanmelden kan ter plaatse.

De vrijmarkt is al jaren een succes op het festival. Beide dagen open van 12 tot 17 uur. En er staan kraampjes bij met lekkere hapjes.

Wees op tijd bij de gratis brunch, zondag vanaf 12 uur. Etenswaren zijn halal, zodat iedereen er naar keuze gebruik van kan maken. Bij de start opent wethouder Mario Jacobs de 2e festivaldag.

Op het overdekte podium zijn optredens:

Zaterdag
• Het Meezingkoor Meepesaant zingt voornamelijk Nederlandstalig, maar ook enkele Duits- en Engelstalige nummers. Ze beginnen om 14.30 en 15.30 uur.
• De band Bad Duck speelt een mengeling van allerlei stijlen (jazz, pop, ska, enz.). Ze sluiten de eerste dag van het festival af.

Zondag
• Het accordeonorkest Les Musiciens Joyeux treedt op tussen 12 en 14 uur.
• Het Wijkorkest Tilburg-Noord bestaat uit kinderen en volwassenen uit de wijk. Ze treden op vanaf 16.30 uur.

Voor een dagje festival heb je geen dikke portemonnee nodig. De toegang is gratis en de prijzen voor eten en drinken zijn laag.

Omroep Tilburg