Op zoek naar het lekkerste knoflookhapje

Tilburg – “Het lekkerste dat ik vorig jaar geproefd heb op het Knoflookfeest vond ik de pure chocola met knoflook die mijn collega Hankie Gubbels had gemaakt”, zegt Nicole Melis, bewoonster van de wijk Theresia en trouw Knoflookfeestbezoekster. “Mijn eigen knoflooksoep stak daar een beetje schraal tegen af, al zei Hankie dat ze het een heel lekker soepje vond.” Ook op de vierde editie van Theresia’s Stinkend Gezellige Knoflookfeest op zondag 2 september zal Nicole weer op zoek gaan naar het lekkerste knoflookhapje. “Wat ik dit jaar zelf ga maken om te ruilen weet ik nog niet. Het zal in ieder geval geen knoflooksoep zijn!”

De organisatie van het Knoflookfeest heeft ervoor gekozen om net als vorig jaar ook deze vierde editie te houden op dezelfde dag dat in Tilburg de Ten Miles gelopen wordt. “Het Theresiaplein, het feestterrein, wordt weliswaar aan drie kanten omsloten door de route van de Ten Miles, maar het feest begint eigenlijk pas goed als de hardloopwedstrijden zijn afgelopen. We moeten er alleen voor zorgen dat alle spullen voor het feest ’s ochtends heel vroeg of in sommige gevallen de avond ervoor al naar het plein worden gebracht”, aldus medeorganisator Wendy de Munk.

Het ruilen van zelfgemaakte knoflookhapjes vormt tijdens de vierde editie opnieuw de kern van Theresia’s Stinkend Gezellige Knoflookfeest, maar je bent ook welkom als je zelf geen lekkers meeneemt. Initiator Piet Maas: “Honger zul je niet hebben, dorst evenmin. En niemand hoeft zich te vervelen. Er zijn weer verschillende leuke activiteiten voor de kinderen, en ook de volwassenen bieden we dit jaar weer een programma met prettige livemuziek dat ongetwijfeld in de smaak zal vallen. Het wordt gewoon weer stinkend gezellig!”

Theresia’s Stinkend Gezellige Knoflookfeest, zondag 2 september op het Theresiaplein, begint om 14.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Entree is gratis, gezelligheid gegarandeerd.

Zie ook www.facebook.com/knoflookfeest

Omroep Tilburg