Statushouders doen vrijwilligerswerk in Spoorpark ‘Blij om in contact te komen’

In het Spoorpark zijn ruim 40 vrijwilligers werkzaam in onder andere het groen- en prikkersteam, maar vandaag waren er wat meer mensen te vinden. “Hoe meer handen hoe meer vreugd,” aldus assistent parkmanager Anja. Ook het Spoorpark wil een maatschappelijke bijdrage leveren waar mogelijk en dus werd een groep van tien personen, allen oorspronkelijk afkomstig uit Syrië, hartelijk welkom geheten.

Diamant Begeleiding & Bemiddeling onderzocht onlangs de mogelijkheid om voor leden van hun groep statushouders een activiteit te organiseren in het Spoorpark. Het doel was hen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, om te verbinden en contact te laten maken.

Dirk en Lineke, de organisatoren, vormen samen met Mahieddin, het team Statushouders. Enthousiast gingen ook zij vandaag aan het werk als begeleiders. Theo, de groenbeheerder en Leon, vaste vrijwilliger gingen met hen het park in om de gemaakte plannen uit te voeren.

Hanan, vandaag de enige dame van het gezelschap, vertelt hoe zij het vindt om vandaag hier te zijn. Met een glimlach op haar gezicht antwoordt ze: “Ik ben blij om in contact te komen met de mensen van hier en mijn Nederlands te kunnen oefenen”. Mahieddin, de tolk, was nog onmisbaar.

De hele dag werd er flink gewerkt, het hele terras van het T-huis werd flink onder handen genomen. Zo is het weer helemaal netjes. Het plastic in de bermen verdween in de afvalzakken. Voldaan werd de dag afgesloten, een ervaring rijker. En wie weet mogen enkelen zich in de toekomst aansluiten aan het vaste team vrijwilligers.

Julia Meijer