Reparatie kunstdeur LocHal gaat 30.000 euro kosten

Het kunstwerk werd vorig jaar onthuld (Foto: Ton Eijkemans).

De draaideur aan de noordzijde van de LocHal wordt gerepareerd en dat gaat flink wat geld kosten. Het mechanisme waarmee de deur opent en sluit, werkt namelijk niet meer naar behoren. Dat laat wethouder Marcella Hendrickx vrijdag weten via een brief.

De LocHal wordt ’s nachts afgesloten door de stalen deur. Gedurende de dag beweegt de deur zich bijna 7 meter de ruimte in terwijl hij tegelijkertijd 180 graden draait. Normaal gesproken draait de deur op zo’n langzame manier, dat het bijna niet merkbaar is. Dat mechanisme is kapot, waardoor de bewegingen van de deur niet meer voorspelbaar zijn. Daarom staat het kunstwerk momenteel stil.

Kosten

De totale reparatiekosten komen neer op 30.000 euro. De aannemer, die het werk geplaatst heeft, neemt twee derde van dat bedrag voor zijn rekening. Hij voelt zich namelijk verantwoordelijk naar de maker van het werk. De gemeente neemt de resterende 10.000 euro voor haar rekening en haalt dit geld uit het lopende cultuurbudget.

De draaideur, ook wel De Noordentrée, is het eerste, grote werk van kunstenares Pien den Hollander. De onthulling vond vorig jaar februari plaats. Het is deels ontworpen als kunstwerk, maar ook als functionele deur voor de noordelijke entree van de LocHal.

De verwachting is dat de deur aan het einde van deze week weer naar behoren werkt.

LEES OOK:
Kunstwerk bij de noordingang van de LocHal onthuld

Eline Smits