Politie roept op: verdachte van explosie bij club Oxy nog altijd gezocht

Beeld: T!/Omroep Tilburg.

De man die een explosief plaatste bij club Oxy in Tilburg wordt nog altijd gezocht. Daarom werden de beelden onlangs getoond bij Opsporing Verzocht.

Op de beelden is te zien hoe de man het explosief weglegt. Maar de elektriciteitsdraad zit in de war, waardoor hij de bom weer mee trekt. Vervolgens steekt hij het af en gaat hij om het hoekje staan. Meteen na de explosie rent hij hard weg. Er blijft een gat in de deur over.

De verdachte had zwarte kleren en schoenen aan. De politie roept iedereen die ook maar denkt te man te herkennen zich te melden. Ze is met name zoek naar de drie getuigen, die enkele momenten voordat de man in actie kwam langsliepen.

Onveilig gevoel

Enkele weken na de explosie laat het bewonersplatform van het Pieter Vreedeplein weten dat de bewoners zich niet veilig voelen. Ze zien de club dan ook het liefst verdwijnen. Daarnaast willen ze een aanpassing in de vergunning. “Het Pieter Vreedeplein heeft een belangrijke woonfunctie. De aanwezigheid van een discotheek past niet in dit beeld en is onacceptabel.”

Een woordvoerster liet weten dat de burgemeester geen aanleiding ziet om de club te sluiten. “De club is zich voldoende bewust van de verantwoordelijkheid die zij kunnen nemen en hebben maatregelen genomen”, zei ze toen.

LEES OOK
Omwonenden voelen zich onveilig en willen een einde aan Club Oxy na explosie
Club Oxy houdt na explosie de deuren nog dicht

Isa Hamerlinck