Na twee nederlagen op rij voelt Willem II de druk tegen FC Eindhoven

Peter Maes tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag (foto: Geert van Erven)

Willem II moet zich na de tweede nederlaag op rij revancheren tegen FC Eindhoven. De ploeg van Peter Maes neemt het in eigen huis op tegen de nummer veertien van de KKD. “We moeten reageren. Ik wil twintig winnaars op en rond dat veld zien.”

Maes voert naar verwachting twee wijzigingen door in zijn basiselftal. “Oosting is een stap fitter dan vorige week en speelt in plaats van Bokila. Hij past ook meer naast een speler als Hilterman. Daarnaast speelde ‘Bokkie’ vorige week niet zijn beste wedstrijd”, is Maes kritisch op zijn spits.

Basisdebuut Nizet

Wie ook niet speelt, is Rúnar Thór Sigurgeirsson. Op zijn plaats staat de 21-jarige Rob Nizet. Hij staat voor het eerst in de basis bij de Tricolores. “Rúnar liep al een tijdje op zijn tenen en die willen we op deze manier ‘een beetje uit de wind zette‘.” Daarom krijgt Nizet nu zijn kans. “Hij overleeft de trainingen perfect en heeft echt de skills om een wingback te kunnen zijn”, vertelt Maes over zijn landgenoot.

Na een paar maanden waarin vrijwel alles soepel verliep, zit de druk in ieder geval goed op de ketel. “Er mag ook een hogere druk ontstaan naar de spelersgroep en de staf. Als wij ons doel willen halen, moet er druk staan op deze wedstrijd. Daar moeten wij dan ook mee om kunnen gaan en tot een resultaat komen.”

Daarom lag de trainingsintensiteit afgelopen week bewust wat lager. “De groep is minder gepusht dan normaal. Dat deed ik in de eerste fase dat ik hier was wel enorm. We moeten nu kijken of ze dat nodig hadden gehad.” Scherpte verwacht de Belgische oefenmeester in ieder geval wel. “Ik hoop wel dat we de knop weer kunnen omzetten voor in de wedstrijd. Het is echt wel een hele belangrijke wedstrijd voor ons. Morgen wil ik absoluut kwaliteit zien, maar ook krijgers. We moeten met twintig winnaars op en rond dat veld staan.”

Koning gelijkspel

De lagere klassering zegt volgens de trainer van Willem II niets over de kwaliteiten van FC Eindhoven. De ploeg uit de Lichtstad speelde het vaakst gelijk en haalde het overgrote deel van de punten in uitwedstrijden. “Het is een team met een duidelijk plan. Ze hebben van de laatste vijf wedstrijden vier keer gelijkgespeeld. We gaan onze handen vol hebben en we moeten op onze hoede zijn”, geeft de trainer aan.

Willem II en FC Eindhoven trappen vrijdagavond om 20:00 uur af in Tilburg. Het radioverslag is live te horen op Omroep Tilburg (107.6 FM)

LEES OOK:
Willem II ziet concurrentie naderen door nederlaag bij FC Emmen
Sigurgeirsson zit op zijn plek bij Willem II en gaat vol voor het kampioenschap

Pieter Soethout