Hier word je het vaakst geflitst in Tilburg

De flexflitser wordt na twee maanden weer verplaatst (Foto: Omroep Tilburg).

In Tilburg werden in de eerste vier maanden van 2024 meer dan 23.000 bestuurders geflitst. De staatskas werd vooral gespekt door de flitspaal op de kruising tussen Ringbaan West en de Hart van Brabantlaan. Hier gingen bijna 4500 mensen op de bon.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Deze organisatie zorgt er onder andere voor dat verkeersboetes geïnd worden. In totaal gaat het in Tilburg om veertien flitspalen. Hierbij is de flexflitser op twee locaties meegerekend, aan de Ringbaan Zuid en op de Burgemeester Bechtweg. Hier werden respectievelijk 1500 en 900 mensen geflitst.

Het overgrote deel van de bekeuringen die mensen krijgen nadat ze geflitst worden, is voor hardrijden. Maar toch is er ook een klein deel dat wordt betrapt op door rood rijden. Niet elke flitspaal in Tilburg let hierop.

Grootverdieners

Bij alle flitspalen in Tilburg werd te hard gereden, maar een aantal flitsten erop los. De onbetwiste nummer één is de flitser op de kruising tussen de Ringbaan Oost en de Caspar Houbenstraat, vlak voor de bult over de Piushaven. Hier werden in de eerste vier maanden van 2024 bijna 4400 mensen op de bon geslingerd. Ook op de Ringbaan West en op de N65 reden mensen vaak te hard. Er werden hier per flitspaal ongeveer 2000 mensen betrapt op hardrijden.

Ook verderop op de N65, in de buurt van Oisterwijk, wordt geflitst. Er staan in beide richtingen flitspalen. Opvallend is dat er in de richting van Tilburg veel vaker mensen te hard rijden dan in de richting van Den Bosch. Richting Tilburg werden er ruim 1000 bekeuringen uitgeschreven en de andere kant op ‘slechts’ 441.

Bijna 200 boetes per dag

In totaal werden in e eerste vier maanden van 2024 in Tilburg iets meer dan 23.400 boetes uitgedeeld nadat mensen geflitst werden. Wanneer je dit omrekent, betekent dit: 5855 boetes per maand, iets meer dan 1300 boetes per week en 193 boetes per dag.

LEES OOK:
Flexflitser Ringbaan-Zuid weggehaald en op een andere plek teruggezet

Pieter Soethout