Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gratis soep Stadstuinderij met groentes tuin én voedselbank

Tilburg – Stagiaire Anmire Vugs (opleiding Helicon Voeding & Welzijn) startte donderdag 29 november haar stageproject ‘Alles loopt in de soep’. Elke donderdagmiddag maakt zij een grote pan verse soep van seizoensproducten van de Stadstuinderij én producten van de voedselbank. Elke week volgens een ander recept.

Anmire kwam in 2009 vanuit Namibië als 21-jarige naar Nederland. Ze zocht hier naar eerlijk voedsel, smaakvol vlees, vers brood en groenten zoals ze dat gewend was. Liefst onbewerkt en vooral met smaak en structuur! Haar hier ontdekte passie voor eerlijk voedsel bracht haar naar de opleiding Voeding & Welzijn in Den Bosch.

Gezond eten is belangrijk, ook voor mensen met een kleine beurs. Anmire: “Het is toch van de zotte dat het kabinet vasthoudt aan een hoger btw-tarief op groenten en fruit? Daarom heb ik dit initiatief ‘Alles loopt in de soep’ opgezet”.

Iedere donderdagmiddag wordt er soep gemaakt met groenten van de voedselbank en de Stadstuinderij. Het zou fijn zijn als er met een (h)eerlijk kopje soep meer mensen naar de tuin komen. Het is een mooie plek waar je tot rust kunt komen met authentieke mensen die allemaal een passie hebben voor een natuurlijke wijze van telen. Het is altijd een uitdaging om te koken met wat je krijgt. Daarom zijn wij erg benieuwd naar de ideeën van de bezoekers. Wie weet maken wij samen wel een nieuw recept! Alle recepten worden gedeeld en aan het einde van de stage resulteert dat in een mooi kookboekje.

Tot en met donderdag 31 januari (m.u.v. de kerstvakantie) is iedereen donderdags tussen 13.00u en 15:00u welkom in de Stadstuin om in de kas of bij het kampvuur een verse kop warme soep te nuttigen. Samen, gezellig, lekker én gezond! En mocht er niemand komen, dan kan Anmire nog altijd zeggen dat alles in de soep gelopen is!

Omroep Tilburg