Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Genieten van 013 Food markt-proeverijen bij StadsTuinderij Piushaven

StadsTuinderij Piushaven houdt komende zomer vier smaakvolle lokale markt-proeverijen ‘ZomerSmaak’. Deze organiseren ze samen met 013 Food. Vier avonden lang kunnen liefhebbers dan lekker en lokaal voedsel kopen bij circa 20 kramen. Deze zijn van boeren en producenten uit de buurt. Dat kan op 27 juni, 25 juli, 29 augustus en 26 september van 18.00 tot 21.00 uur. Ook kunnen liefhebbers aanschuiven aan lange tafels om op het sfeervolle groene marktplein de verse aankopen te nuttigen. Proeven en smullen dus onder meer van ambachtelijke kaas, wijn, bier, brood, thee en koffie. Maar ook van ijs, biologisch vlees, fruit en verse soep. Lekker én gezellig!

Genieten van 013 Food markt-proeverijen bij StadsTuinderij Piushaven - lange tafels

De StadsTuinderij wil met deze proeverijen 013 Food, zichzelf én lokale boeren en producenten meer bekendheid geven. En ook meer producenten uit de streek aan de tuin verbinden. Tevens wil men de bewoners van de stad direct in contact brengen met lokale boeren, producenten en hun producten. Vers en dichtbij is goed en gezond. En zeker ook lekker én gezellig.

Geniet elke editie van sfeervolle akoestische muziek

Tijdens het shoppen en proeven kunnen bezoekers genieten van alle lekkernijen én van sfeervolle optredens. Live. Met elke maand toch ook een andere artiest en stijl. Peer de Graaf en Michaël Breukers trakteren eerst 27 juni op lekkere liedjes. Van Tilburgs langste en gezelligste kunstenaar op het podium en zijn accordeonist dus.

Over 013 Food

Voeding geven aan duurzaam leven. Onder die noemer draagt 013 Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel. Dat doen ze dus door het op touw zetten en stimuleren van lokale projecten. Die projecten richten zich dan ook op duurzame productie, en op bewustzijn als het gaat om de waarde van voedsel. En zo op het voorkomen van verspilling van voedsel. Tot de partners van 013 Food behoren bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, het onderwijs en de bibliotheek.

Meer informatie en het volledige programma staat op de site van de tuinderij.

Kees-Luc Simons