Festival van het Levenslied is bijzonder voor Tilburgse zangers Patrick en Mike

foto: Jack Brekelmans / Eye4images

Een lekker zonnetje, een volle Paleisring en de Nederlandstalige knallers vlogen je er om de oren. Dat was het recept voor het Festival van het Levenslied. Artiesten als Frans Bauer, Jan Smit en Mart Hoogkamer kwamen naar Tilburg om een feestje te bouwen en er was ook ruimte voor lokale zangers.

De binnenstad stond het hele weekend vol. Vanaf zaterdagavond tot zondagavond was er een overvol programma en de Tilburgers wisten de Paleisring massaal te vinden. Al vanaf de eerste optredens was het druk. Sommigen kwamen voor Frans, anderen voor Mart. Maar er traden ook twee rasechte Tilburgers op.

De zondagmiddag werd namelijk afgetrapt met het Tilburgs rondje. Patrick Dano en Mike Noye, allebei echte Kruiken, stonden te knallen op het podium. Voor Patrick was het nog altijd bijzonder, ook al stond hij er al heel wat vaker. Het was voor hem namelijk de achtste keer, maar dat maakt het niet minder speciaal. “Er staat hier gewoon dik tienduizend man, hoe mooi is dat. Dat ik hier dan in mijn eigen stad mag staan is geweldig. Ik heb genoten van het optreden en ik ben nu al aan het nagenieten”, vertelt hij backstage, vlak na zijn optreden.

Allereerste keer

Voor Mike was het al helemaal bijzonder, want hij stond er dit jaar voor de allereerste keer. “Het was fantastisch. Het weer was goed, de mensen waren uitzinnig. Hier droom je van als artiest. Je werkt er natuurlijk heel hard voor. Ik ben niet iemand die snel naast zijn schoenen gaat lopen, maar als je de line-up hier ziet, ben je toch wel trots dat je dit bereikt hebt.”

Het is voor de Tilburgse zanger ook een emotioneel moment. “Als klein jongetje stond ik hier al samen met mijn moeder in het publiek. Zij zat vroeger in een koor en spoorde mij altijd aan om ook iets met muziek te doen. Maar zij is helaas overleden voordat ik iets met muziek deed. Toen heb ik met mezelf afgesproken dat ik een keer bij Levenslied zou staan en die belofte heb ik nu waargemaakt.”

Koningin Corry

Wie natuurlijk niet kan ontbreken tijdens het Festival van het Levenslied is Corry Konings. De zangeres was zaterdagavond een van de allereersten die het podium op mocht. “Het levenslied blijft zo bijzonder, omdat de mensen ervan houden. En wij zelf als artiesten ook. De liedjes zijn uit het leven gegrepen en iedereen kan er wat mee.”

De zangeres staat al jaren op het festival, maar het gaat haar niet vervelen. ”Ik denk dat ik hier al dertig jaar kom. Je kunt bijna zeggen dat ik bij het meubilair hoor. Ik heb zoveel plezier in het optreden hier en dan wil ik volgend jaar weer.”

foto: Ruben Verbunt
foto: Ruben Verbunt

LEES OOK:
Deze artiesten treden op tijdens 32e editie Festival van het Levenslied

Pieter Soethout