Hier komt het nieuwe VVV-informatiepunt van Tilburg

informatiepunt
Het oude informatiepunt dat ingeruild gaat worden voor de locatie in station Tilburg. (Bron: VVV Tilburg)

Er komt een nieuw VVV-informatiepunt bij station Tilburg. Zo zal de huidige VVV aan het Stadhuisplein sluiten op 14 juni. Een dag later opent het nieuwe informatiepunt haar deuren.

Het initiatief komt vanuit de gemeente, zodat meer mensen gebruik zullen maken van het informatiepunt. ‘’Het punt zal ‘info in Tilburg’ heten’’, geeft Marc Meeuwis, directeur van Citymarketing Tilburg aan. Hij hielp de gemeente onder andere aan de locatie. “In het businessplan stonden drie locaties: de huidige plek, de Heuvel en het station. Al snel werd bekend dat het station de favoriet is, er komen daar namelijk 35.000 mensen per dag.’’

De nieuwe locatie biedt volgens de gemeente fysieke en digitale toeristische informatie voor iedereen. Zo zal het nieuwe informatiepunt op de plek staan waar vroeger het fysieke punt stond, bij de ingang gelijk rechts. “Bij ‘info in Tilburg’ staat persoonlijk contact en maatwerkadvies centraal gecombineerd met digitale informatie”, laat de gemeente op haar eigen website weten. Bij vragen over kort en lang verblijf in Tilburg kunnen bezoekers terecht bij het nieuwe informatiepunt.

Informatie

Je vindt er informatie over evenementen, bezienswaardigheden, activiteiten of verblijven in de stad en omgeving. ‘’Naast folders en creaties van Tilburgse makers staan er interactieve schermen die bezoekers op een speelse manier wegwijs maken in Tilburg.’’

Belevingswereld

Met de opening van het nieuwe informatiepunt wil de gemeente aansluiten bij de belevingswereld van inwoners en bezoekers van Tilburg. ‘’De manier waarop het nieuwe concept is ingevuld, draagt bij aan hoe wij als Tilburg gastvrij en innovatief zijn’’, geeft wethouders Maarten van Asten aan.

De huidige VVV-winkel is tot en met aanstaande donderdag 13 juni open. Twee dagen later is het informatiepunt op de nieuwe locatie open.

Eline Smits