Duncan Laurence krijgt plekje op Tilburgse Walk of Fame

Na afloop van zijn optreden bij Poppodium 013 ontving Duncan Laurence een mooi gebaar van de gemeente Tilburg. De winnaar van het Eurovisie Songfestival krijgt een eigen tegel op de Tilburgse Walk of Fame van burgemeester Weterings.

Na het optreden loopt de burgemeester plotseling het podium op. Laurence is zichtbaar verrast en vraagt nog: “wat gebeurt hier?” Achter hem staat ineens een voorwerp met daarover een doek.

Begonnen in Tilburg

De burgemeester doet daarna zijn verhaal. “Wij zijn enorm trots dat jouw reis, jouw verhaal ooit hier in Tilburg is begonnen”, stelt burgemeester Weterings. “Ook al woon je niet meer in Tilburg, weet dat je altijd een speciaal plekje in ons hart houdt. Maar weet ook dat wij ervoor gaan zorgen dat jij altijd een mooie plek in Tilburg hebt. Als mensen van het station naar 013 gaan, lopen ze over jouw tegen op de Walk of Fame.”

Laurence, afgestudeerd aan de Rockacademie in 2017, heeft sinds zijn tijd in Tilburg zijn vleugels uitgeslagen. Hij kreeg nationale bekendheid toen hij twee jaar later het Eurovisie Songfestival won met zijn eigen nummer ‘Arcade’.

Op de Walk of Fame, gelegen aan de Spoorlaan bij de fietsenstalling, liggen bijna veertig namen. De tegel ter ere van Duncan Laurence zal in april worden geplaatst, rond de viering van de verjaardag van de stad.

Tristan Kans