UPDATE: Man doodde zijn vrouw en een huisgenoot in Tilburg: 20 jaar cel geëist

Foto: ter illustratie | politie.nl

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twintig jaar celstraf geëist tegen de 38-jarige Dawid Z. voor het doden van zijn vrouw in 2020 en zijn huisgenoot in 2021.

De 38-jarige Dawid Z. uit Tilburg, in wiens woning tweemaal een lijk werd gevonden, ontkent nog steeds dat hij betrokken is bij de dood van zijn vrouw in 2020 en zijn huisgenoot in 2021. Dat bleek dinsdag al in de rechtbank in Breda, waar de man terechtstond voor dubbele moord of doodslag. Inmiddels eiste het OM dus een celstraf van twintig jaar geëist.

De 33-jarige vrouw van de verdachte, Marta, werd op 14 december 2020 onder verdachte omstandigheden dood in zijn flat in Tilburg gevonden. Z. verklaarde dat hij wakker werd van een stikgeluid, dat zijn vrouw ‘iets zwarts’ overgaf en er ontlasting uit haar kwam. Nadat hij haar niet meer hoorde ademen, belde hij 112. Z. werd destijds opgepakt, maar kwam later op vrije voeten.

Op filmpjes die Z. van het slachtoffer maakte, zouden klappen te horen zijn en slaakt de vrouw kreten. Er zijn veel beelden. “U zou het bijna een duister videodagboek kunnen noemen”, aldus de officier van justitie. De verdachte zei dat hij zijn alcoholistische vrouw filmde, zodat zij haar gedrag kon terugzien. Hij zwoer dat hij haar nooit heeft geslagen.

Voor de forse kaakverwondingen van Marta had hij verschillende verklaringen; zo zou ze zijn gevallen. Volgens de aanklager is de vrouw slachtoffer van huiselijk geweld. Een zekere doodsoorzaak werd bij haar niet gevonden.

Op 19 oktober 2021 kreeg de politie bizar genoeg opnieuw een melding van een stoffelijk overschot op de vijftiende verdieping van de flat aan de Mozartlaan in Tilburg. De 36-jarige Tomasz, de nieuwe huisgenoot van de verdachte, die hij nodig had om de huur te blijven betalen, werd op een matras aangetroffen met een nat besprenkeld hoofd en verwondingen. “Binnen een jaar tijd zijn twee personen onder uiterst dubieuze omstandigheden overleden in uw flat”, stelde het Openbaar Ministerie eerder. “Ik heb niemand gedood”, zei Z. emotioneel. “Die verdenkingen zijn verschrikkelijk.”

En ook van de huisgenoot had Z. filmpjes gemaakt. Hierop zit het slachtoffer onder meer naakt onder de douche, terwijl Z. de douchekop op hem richt. Dat was om hem nuchter te krijgen, beweerde Z. Het slachtoffer met suikerziekte overleed mogelijk door een insulinetekort, onderkoeling en/of geweld.

Omroep Brabant meldt dat de officier woensdag met zijn strafeis komt. Voor de behandeling van de zaak zijn namelijk twee dagen uitgetrokken.

Omroep Brabant