Dit vinden de reizigers van de snelbussen tussen Tilburg en Den Bosch

Door werkzaamheden aan het spoor bij Vught rijden er deze week geen treinen, maar snelbussen tussen station Tilburg en Den Bosch. Waar er tot nu toe vooral voorbereidende maatregelen genomen werden, gaat de realisatie van het vierde spoor tussen Den Bosch en Vught van start.

Dat betekent dat er in de periode tussen dinsdag 18 juni en zondag 23 juni geen treinen rijden tussen Tilburg en Den Bosch. In plaats daarvan rijden er dus snelbussen, die om de vijf minuten vanaf het terrein voor de Zwijsengarage vertrekken. Gemiddeld genomen zal dit zo’n dertig minuten extra reistijd betekenen. Ondanks dat het vervangende vervoer best goed geregeld is, zijn de meningen erover verdeeld.

Niet blij mee

Een van de reizigers op het station geeft aan dat ze niet blij is met de situatie. “We worden allemaal bevorderd om met het openbaar vervoer te gaan, maar er is nu al heel vaak iets met werken aan het spoor.” Ook de inzet van snelbussen vindt de voorbijgangster geen oplossing. “Dat vind ik echt verschrikkelijk. Dan ga ik liever met de auto, ook al moet ik dan al om zes uur ’s ochtends gaan rijden.”

Een vrouw geeft aan dat ze het allemaal erg vervelend vindt. “Normaal gesproken ben ik al anderhalf uur onderweg, maar dat werd nu bijna tweeënhalf uur.” Een andere vrouw snapt het wel, maar vindt het niet fijn. “Het is nodig, maar het is wel heel irritant.”

Moet gebeuren

Een reiziger geeft aan het allemaal wel te begrijpen. “Er is niet veel aan te doen, denk ik. Het zijn gewoon werkzaamheden en daar kun je niks aan doen.” Een andere jongen vindt het ook wel prima dat er snelbussen rijden tussen Tilburg en Den Bosch. “Je bent dan wel iets langer onderweg, maar het is in principe wel allemaal goed geregeld.”

LEES OOK:
Binnenkort geen treinverkeer tussen Tilburg en Den Bosch

Tristan Kans