Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De Summer Academy laat jongeren zich geen moment vervelen

Jongerenwerker Michelle La Vallette is trots op het programma van de Summer Academy: “De voorbije maanden lag haast alles stil. Een lastige en soms eenzame tijd voor jongeren.”
Foto: cottonbro / Pexels

TILBURG – Jongeren die deze zomer hier in de stad blijven, hoeven zich geen moment te vervelen. Want dankzij de R-Newt Summer Academy hebben jongeren de kans om vier weken lang elke dinsdag, woensdag en donderdag aan de slag te zijn.

Het gratis programma biedt activiteiten zoals Real Life Fortnite, in gesprek over BLM en leren van bekende artiesten in workshops. Jongerenwerker Michelle La Vallette is er dan ook trots op: “De voorbije maanden lag haast alles stil. Een lastige en soms eenzame tijd voor jongeren. De gemeente, de middelbare scholen en R-Newt zagen dat er iets moest gebeuren. Dat is de reden waarom we zijn gestart met de Summer Academy!”

Programma

Jongeren hebben nu dus de kans om er vanaf 28 juli vier weken lang elke dinsdag, woensdag en donderdag van 13 tot 16 uur aan mee te doen. Het programma bestaat uit diverse onderdelen. Zo zetten jongeren zelf een toffe afsluiting van de zomer op touw, gaan ze in gesprek met een bekende artiest en volgen ze workshops waar ze de fijne kneepjes van het maken van graffiti zien. Maar serieuze kwesties komen ook aan bod. Zo wordt de Academy afgesloten met een middag over discriminatie en BLM in samenwerking met Radar. Want Radar streeft naar een samenleving die iedereen gelijk behandelt en gelijke kansen biedt.

Snel schakelen

R-Newt start de Summer Academy samen met partners zoals het Jongerenpunt en de gemeente. Toch was het nog wel even hectisch. “We wilden koste wat kost voorkomen dat jongeren die thuis bleven in een zwart gat vielen. Dat belang deelden de gemeente en de scholen. Daarom hebben we in een paar weken alles op alles gezet voor een tof programma. Gelukkig hebben we als R-Newt veel partners in de stad en een groot netwerk van jongeren. Zo wordt het toch nog een toffe zomer”, lacht La Vallette.

Aanmelden

Voor aanmelden of meer informatie kun je bellen met R-Newt.

Kees-Luc Simons